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(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Intensification: A Key Strategy to Achieve Great Animal and Environmental Beef Cattle Production Sustainability inBrachiariaGrasslands

Texto completo
Autor(es):
Cardoso, Abmael da Silva [1] ; Barbero, Rondineli Pavezzi [2] ; Romanzini, Elieder Prates [1] ; Teobaldo, Ronyatta Weich [1] ; Ongaratto, Fernando [1] ; Machado da Rocha Fernandes, Marcia Helena [1] ; Ruggieri, Ana Claudia [1] ; Reis, Ricardo Andrade [1]
Número total de Autores: 8
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Univ Estadual Paulista Unesp, Dept Zootecnia, BR-14884900 Jaboticabal, SP - Brazil
[2] Univ Fed Rural Rio de Janeiro UFRRJ, Dept Prod Anim, BR-23890000 Seropedica, RJ - Brazil
Número total de Afiliações: 2
Tipo de documento: Artigo de Revisão
Fonte: SUSTAINABILITY; v. 12, n. 16 AUG 2020.
Citações Web of Science: 5
Resumo

Intensification of tropical grassland can be a strategy to increase beef production, but methods for achieving this should maintain or reduce its environmental impact and should not compromise future food-producing capacity. The objective of this review was to discuss the aspects of grassland management, animal supplementation, the environment, and the socioeconomics of grassland intensification. Reducing environmental impact in the form of, for example, greenhouse gas (GHG) emissions is particularly important in Brazil, which is the second-largest beef producer in the world. Most Brazilian pastures, however, are degraded, representing a considerable opportunity for the mitigation and increase of beef-cattle production, and consequently increasing global protein supply. Moreover, in Brazil, forage production is necessary for seasonal feeding strategies that maintain animal performance during periods of forage scarcity. There are many options to achieve this objective that can be adopted alone or in association. These options include improving grassland management, pasture fertilization, and animal supplementation. Improving grazing management has the potential to mitigate GHG emissions through the reduction of the intensity of CO(2)emissions, as well as the preservation of natural areas by reducing the need for expanding pastureland. Limitations to farmers adopting intensification strategies include cultural aspects and the lack of financial resources and technical assistance. (AU)

Processo FAPESP: 12/20264-0 - Impactos produtivos, ambientais e econômicos de estratégias de suplementação da dieta de bovinos de corte sob alturas de pastejo e estratégias de terminação
Beneficiário:Ricardo Andrade Reis
Linha de fomento: Auxílio à Pesquisa - Regular
Processo FAPESP: 10/09924-2 - Avaliação do sistema de terminação de ovinos em pastos de capim-tifton-85 submetidos a intensidades de pastejo rotativo
Beneficiário:Ana Cláudia Ruggieri
Linha de fomento: Auxílio à Pesquisa - Regular
Processo FAPESP: 15/16631-5 - Estratégias de manejo para redução de impactos ambientais em sistemas de produção de bovinos de corte
Beneficiário:Ricardo Andrade Reis
Linha de fomento: Auxílio à Pesquisa - Programa de Pesquisa sobre Mudanças Climáticas Globais - Temático
Processo FAPESP: 17/11274-5 - Decomposição de serrapilheira e emissão de gases de efeito estufa em pastos de Brachiaria adubados com doses crescentes de nitrogênio
Beneficiário:Abmael da Silva Cardoso
Linha de fomento: Bolsas no Brasil - Pós-Doutorado